dissabte, 20 de febrer del 2016

BIOGRAFIA

Gemma Pasqual i Escrivà.

Va nàixer a Almoines (la Safor) l’any 1967. A sis anys es va traslladar a viure a Gandia, on va estudiar a les Escolàpies. A catorze va tornar a canviar de ciutat; aquesta vegada és la capital, València, l’elegida pels seus pares. Allà va cursar els estudis de tècnic superior en Administració d’Empreses a l’Escola d’Artesans. Tot i que s’estimava més ser periodista, finalment es decideix pel món de la programació, i així és com es fa analista de sistemes a l’empresa IBM.
És una dona compromesa que estima la seua terra i la seua gent. Un dia va decidir canviar de vida donant un nou ús a l’ordinador; en comptes de programaris i comptabilitat, que és el que hi feia fins aleshores, el va utilitzar per a inventar-se històries. Històries fetes especialment per als joves, que són la gent que li agrada més; històries que, a més a més d’entretenir-los, els fan reflexionar sobre algun tema polític, social, cultural o d’actualitat. 
A més a més, és vocal de la Junta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, vocal de la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes, vocal del Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes, membre del PEN català i patrona de la Fundació Reeixida.
Uns altres llibres que ha escrit a part de "Xènia tens un whatsapp" són: " Una setmana tirant a Rock", "El record de Amanda" i "Marina".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada